آزمایش ادرار در خانه و اندازه گیری میزان تولید انسولین در بیماران دیابتی

 بوسیله ی یک آزمایش ساده ی ادرار در خانه می توان میزان تولید انسولین را در بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 بررسی نمود. این آزمایش ادرار که توسط پرفسور Hattersley و گروه تحقیقاتی اش در دانشکده ی پزشکی peninsula  ابداع گردید، جایگزین آزمایش های خون متعدد در بیمارستان گردید. این آزمایش می تواند بوسیله ی پست ارسال شود و در دمای اتاق تا 3 روز پایدار می ماند. این آزمایش از آنجایی که با تهیه ی نمونه ی خونی انجام نمی شود برای کودکان آزمایش مناسبی است.

این آزمایش ادرار مشخص می کند که بدن بیماران حتی اگر انسولین تزریقی دریافت کنند هنوز قادر به تولید انسولین می باشد یا خیر. محققین نشان دادند که این آزمایش می تواند برای تفکیک بیماران مبتلا به دیابت نوع یک از بیماران دیابت نوع 2 و انواع نادر ژنتیکی دیابت بکار رود و تشخیص صحیح می تواند در تغییر روش درمان و حتی در قطع انسولین در برخی موارد موثر باشد. برای مثال یک بیمار 35 ساله که از سن 19 سالگی مبتلا به دیابت گردید و تزریق روزانه ی انسولین دریافت می کرد با انجام این تست ادرار از تزریق انسولین بی نیاز گردید، زیرا بدن او هنوز قادر به ساختن انسولین است و با آزمایش DNA این موضوع تایید شد و مشخص گردید که این بیمار به یکی از انواع ژنتیکی دیابت مبتلا است. او پس از 14 سال درمان با انسولین، دیگر انسولین تزریقی دریافت نمی کند و خود بیمار معتقد است که قطع تزریق انسولین باعث شده است روند زندگی او به حالت عادی برگردد.

مطالعات کلیدی در ابداع این آزمایش توسط دکتر Besser و دکتر Jones با حمایت مالی انجمن دیابت انگلستان و انستیتو ملی تحقیقات بهداشتی انجام شد و در ژورنال Diabetes Care and Diabetic Medicine به چاپ رسید.

دکتر Besser این مطالعات را بر روی 300 بیمار انجام داد و او معتقد است که آزمایش ادرار یک راه عملی و جایگزین آزمایش قندخون است. وقتی که آزمایش ادرار توسط خود بیمار در خانه انجام شود بیشتر قابل دسترس بوده و بیماران بیشتری می توانند به صحت تشخیص بیماریشان پی ببرند و درمان بهتری دریافت کنند.

منبع: www. Sciencedily.com